Bidden helpt

In de tijd dat wij vanuit Middelburg naar Kruiningen verhuisden, had ik een sticker op mijn fietsbel. Daar stond op: "Bidden helpt." Eén van de dingen die het mij liet zien, was dat God betrokken is bij mensen om mij heen. Als ik begon te bidden voor iets of iemand, dan kreeg ik meer dan eens die persoon op mijn weg.


Zo hielp de sticker ook voor degene die mijn fiets een keer leende en onderweg was. Deze persoon was in problemen en werd opmerkzaam gemaakt op de tekst: "Bidden helpt" Ter plekke werd deze hint in praktijk gebracht en..... kreeg later te horen dat bidden inderdaad helpt. God is een hoorder en verhoorder van onze gebeden.

Toch merken we in de drukte van alle dag dat bidden vaak naar de achtergrond gaat. Mijn betrokkenheid bij mensen, projecten, gebeurtenissen lijken dan opeens een stuk minder. Terwijl God me wel heeft geroepen om te gaan met de Boodschap van de Hoop, Geloof en Zijn Liefde. Dat kan en wil ik niet in mijn eigen kracht proberen te doen.

Daarvoor heb ik een hoge prijs betaald, door als een gedreven persoon door het leven te gaan en op te branden. Terwijl God ons in vuur en vlam wil zetten voor Wie Hij is en Zijn boodschap. Die boodschap bemoedigd, vuurt aan, bouwt op, corrigeert waar nodig en brengt ons dichter bij het hart van de Vader.

Daarom dat ik (jo)u wil vragen om voor mij en ons als gezin wilt bidden. God heeft in ons hart een passie gegeven om te gaan voor het Koninkrijk van God. Zijn compassie voor de mens is groot en wil Zijn verlossing, genezing, vrijheid en vergeving aanbieden aan een ieder die daar naar zoekt en om vraagt. (Jesaja 61:1-3) Dat kan alleen vanuit de kracht en zalving van de Heilige Geest.

Daarnaast is gebed, Bijbel lezen, toewijding, voorbereiding en bekwamen om de boodschap te kunnen brengen dagelijkse kost. Niet alleen het moment van gaan en spreken, maar juist in de weg er naar toe en er na. Daarom wil ik je vragen om voor mij / ons te bidden, zoals Paulus het beschrijft: Bid ook voor mij, opdat mij het woord gegeven wordt bij het openen van mijn mond, om met vrijmoedigheid het geheimenis van het Evangelie bekend te maken, waarvan ik een gezant ben ...., opdat ik daarin vrijmoedig mag spreken, zoals ik moet spreken. - Efeze 6: 19 en 20 

Geen opmerkingen: