donderdag 7 mei 2020

3 keer is scheepsrecht



Jona gaat aan boord en het schip komt in een grote storm. Waarom? Hij ontloopt de opdracht van God en vlucht weg. Door een vis komt hij weer op land. Hij doet wat God heeft gevraagd. Met als gevolg dat God genadig is voor een hele stad, omdat zij gehoor geven aan de oproep van Jona en zich bekeren. Zowel Jona als de stad Ninevé ontvangen wat ze niet hadden verdiend. (Boek Jona)
Petrus is aan boord tijdens de storm. Hij loopt op de golven,
als Jezus hem roept. Gehoorzaam, maar had wel Jezus' hulp nodig om staande te blijven. Hij kan het niet alleen en samen
komen ze weer in de boot. Op het woord van jezus gaat de storm liggen en bereiken ze de overkant. (Mattheus 14)
Paulus gaat onderweg naar Rome en maakt een storm mee. Het schip gaat verloren, maar de mensen van het schip komen behouden op het land. Paulus had een missie, waarbij God aanwijzingen gaf, maar anderen luisterden niet en moesten daardoor samen door de storm heen. (Handelingen 27)
Alle drie komen ze behouden aan en bereiken ze de bestemming. Niet op de manier, zoals zij het hadden verwacht. Bij alle drie geeft God uitredding. Zo kan het ook in ons leven gaan. Je bent er niet zomaar. Onderweg kom je van alles tegen.
De hoop, die je van God krijgt, is door het geloof in Jezus. Hoop is als een anker, waarop je kunt vertrouwen. Hebreeën 6:18b en 19a zegt het als volgt: "....Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Die hoop is als een betrouwbaar en zeker anker voor onze ziel..." Gooi de anker uit in je leven, die God je aanreikt. Ga naar Hem toe en ontvang de zekerheid van het geloof, zodat je niet alleen, maar samen met Hem de toekomst in mag gaan.

Geen opmerkingen: