donderdag 7 mei 2020

Houdt vol en geef niet op!



Paulus spreekt op deze manier tot de mensen van Efeze. Hij zelf zit in een lockdown. Vanwege zijn geloof in Jezus was hij zijn leven niet zeker. Vanuit Jeruzalem hadden ze besloten hem te willen doden. Voor Paulus was zijn reis en verblijf in Rome geen belemmering, maar een extra kans om Zijn getuigenis door te geven. Efeziƫrs 3:1-21
Hij noemt pluspunten van het geloof in zijn brief aan mensen, die Hij erg goed had leren kennen.
1. God is erg goed voor mij, want Hij heeft Zijn plan aan mij vertelt. Dat plan was lang verborgen voor iedereen, maar nu wil God door Zijn Geest het aan iedereen laten weten.
2. God geeft mij het voorrecht om te vertellen, dat Jezus uitredding wil geven in deze wereld. Ik ben daarin, maar een kleine schakel van een onvoorstelbaar goed en groot werk, wat God aan het doen is.
3. Het plan maakt mogelijk, dat wij geloven in Jezus Christus. De gemeente wordt daarbij als instrument gebruikt om dat in de wereld zichtbaar te maken.
Hij merkt op, dat we ons niet moeten laten verleiden om op te geven. "Houdt vol" zegt hij tegen de mensen van Efeze. Dat geldt ook voor ons. Daarna wijst hij op de kracht van het gebed. Maak daar net als Paulus gebruik van.
-> Gods macht is groot en geeft je kracht.
-> Door geloof is weet je dat Jezus altijd bij je is.
-> De liefde van God is sterker, dan je omstandigheden.
-> Gebed is krachtig, omdat God ernaar hoort en Zich er aan verbind, waarbij Zijn Naam alle eer krijgt. Daardoor zal je ook ervaren dat Jezus alle macht heeft in de hemel en op de aarde.
Dus: Geef niet op, maar houdt vol!

Geen opmerkingen: