donderdag 7 mei 2020

Gods D-day



Vandaag is het Goede Vrijdag. Wanneer we de woorden van Jesaja 52:12 - 53:12 lezen, stappen we vanuit het Oude Testament zo in de Evangeliƫn van het Nieuwe Testament. In dit gedeelte lees je als het ware stap voor stap door het proces van het Hof van Getsemane, waar Jezus zich overgeeft aan de Vader; "Niet Mijn wil geschiedde, maar Uw wil geschiedde."
Voor Pilatus was Hij stil en heeft zich als een schaap gezwegen op weg naar het kruis. Waarom? Omdat door Zijn daad van rechtvaardigheid, velen gerechtvaardigd zouden gaan worden. Hij zag met vreugde uit, wat het zou bewerken voor iedereen, die hierdoor verlossing, vergeving en vrede zou gaan ontvangen.
Vandaag staan we stil bij de kruisiging van Jezus. Een schijnbare nederlaag, maar omdat Jezus zonder schuld en zonde was kon Hij onze plaats innemen om voor eens en voor altijd de weg vrij te maken voor elk mens, die in Hem gelooft, naar de Vader. Hij riep uit: "Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen." Degenen die erbij waren en zijn veroordeling hadden bewerkstelligt, wisten niet dat dit juist Gods D-day was voor de hele mensheid.
Hij eindigt met spreken aan het kruis : "Het is volbracht!" Een moment van overgave en tegelijkertijd van het hebben van de regie. "De Zoon des mensen heeft macht om Zijn leven af te leggen en op te nemen." zegt Jezus. Vanuit Pasen weten we hier het vervolg op. Voor nu staan we stil bij het moment dat Jezus zegt: "Vader in Uw handen beveel ik Mijn geest." Wij weten dat er een moment zal komen dat Jezus woorden : "Ik ben de Opstanding en het Leven" daadwerkelijk in vervulling zullen gaan.
Op deze Gods D-day / Goede Vrijdag mogen we vieren, wat Jezus voor ons heeft gedaan. Hij heeft onze zonden, ziekten en zwakheden gedragen. Hij voor voor ons tot vloek geworden, zodat wij de zegen van God mogen ontvangen. Vanuit deze wetenschap mag ik je een Goede Vrijdag wensen en met zekerheid Gezegende Paasdagen om Zijn opstanding te vieren.

Geen opmerkingen: