donderdag 7 mei 2020

Heer, hoor naar mijn gebed






"HEER, God van de hemelse machten, hoor mijn ​gebed,
luister naar mij." - Psalm 84:9
Een uitroep die op elk continent van de wereld te horen is.
Woorden uit een lied. Het verwoordt, waar mensen uit verschillende achtergronden en plaatsen mee bezig zijn. Aan het begin van Psalm 84 vertelt de schrijver, dat het hart en lichaam van de schrijver pijn doen van verlangen naar God en een plaats, waar hij Hem kan ontmoeten.
Dan vervolgt hij zijn betoog net als Jezus door te wijzen op de vogels, dat God voor hen zorgt. Jezus geeft mee dat ons leven meer waard is dan een mus, die wereldwijd kunnen zien. Jezus zegt dat God voor ons zorgt. God wil onze Vader wil zijn. Wij mogen bij Hem schuilen. (Psalm 84:6)
"God, ons ​schild, zie naar ons om, sla ​goedgunstig​ het oog op uw ​gezalfde." Psalm 84:10 Gods gezalfde in deze tijd is Jezus. De Christus, die de Gezalfde is van God. De Vader wil ons aanzien in Zijn Zoon. Hij geeft ruimte aan ons om vanuit Zijn Liefde en kracht te leven. En ook om ons hart te laten beschermen met Zijn gerechtigheid als een pantser tegen de pijlen van de boze. De Heer wil ons bescherming geven dwars door een droge en moeilijke periode.
Het is niet wat ons overkomt, wat ons moeilijk maakt. Het is wat het met ons doet, waardoor we ons onbeschermd, kwetsbaar en alleen voelen staan. De woorden van Psalm 84 moedigen ons aan om God te zoeken. Hij is de bron van het leven en door Zijn Zoon ontvangen wij het Leven. Leven is meer dan eten, drinken, ademhalen en .....(Vul maar in wat jij hier belangrijk vindt.)
God is niet een menselijk bedenksel om aan te roepen als het ons tegen zit. Hij is een persoon, die met jou wil omgaan. En jou wil helpe en bij je blijft en je wil ondersteunen in de tijd van moeite en zorgen. Hij heeft ruimte in ons hart gemaakt, waar Hij alleen in past. Dat geldt voor elk mens op de hele wereld.
Vandaag is de dag om Hem te vragen: "HEER, God van de hemelse machten, hoor mijn ​gebed, luister naar mij." - Psalm 84:9 Een gebed dat niet onbeantwoord zal blijven!!

Geen opmerkingen: