donderdag 7 mei 2020

Geef aan God, wat Hem toebehoord!




"Geef terug aan de keizer, wat van de keizer is." - Het geldstuk wat ze Jezus lieten zien had de afbeelding van de toenmalige keizer van Rome. Het Romeinse systeem had het geld in omloop gebracht om er handel mee te drijven en om belastinggeld te betalen aan hun als toenmalige overheerser. Daarmee geeft Jezus met zijn uitspraak in Mattheus 22:21 terug, waar het hen, zijn ondervragers, om te doen was.
"Geef aan God wat van God is." is het 2e deel van zijn uitspraak. Ons leven is Gods eigendom en zijn naar het Gods gelijkenis gemaakt, zoals Genesis 1. 26 dat verwoordt; "En God zei: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis"

Hebreeën 1:3 vertelt over Jezus, die het beeld is van God : "In hem schittert Gods luister, Hij is zijn evenbeeld, ..." Hij is het meest volmaakte, waarnaar wij ons leven kunnen richten. Zoals Hij Zijn leven heeft gegeven voor vergeving en verzoening, waardoor onze identiteit wordt hersteld.
Vandaar uit kunnen we God geven wat Hem toebehoort. Ons hart en gerichtheid verandert in Hem en is gegeven om Hem groot te maken. Hij heeft Zijn Woord en Geest gezonden om ons daarbij te ondersteunen. Het leven draait niet meer om mij, egocentrisch, maar om Jezus, Christocentrisch. En worden we, zoals Jezus zei in Johannes 4 aanbidders naar Geest en Waarheid.

Geen opmerkingen: