donderdag 7 mei 2020

De Heer is waarlijk opgestaan!


Vandaag vieren we wereldwijd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Vandaag vieren we dat Jezus de vijand van God openlijk heeft overwonnen en ontmaskerd. Vandaag vieren we de overwinning over de dood en de zonde door het smetteloos offer van Jezus als onze Hogepriester. (Hebreeën 10:1-23)
Vandaag mogen wij opnieuw weten dat de weg vrij is om in vrijmoedigheid tot de Troon van Genade komen. Door het volbrachte werk van Christus is weg gebaand tussen God en de mens om vrij tot Hem te komen. Wij dan gerechtvaardigd uit het geloof hebben de macht gekregen een kind van God te zijn. Wij zijn daardoor een zoon / dochter van de Allerhoogste, en ook erfgenaam.
Als erfgenaam hebben wij volledige toegang op de rijkdom van Gods genade, waarin Hij wil geven genezing, vergeving, bevrijding, vrijheid, een vrede, die ons verstand en hart te boven gaat. Hij nodigt ons uit om aan de tafel van de Heer plaats te nemen. Hij wil met ons maaltijd houden.
De opstandingskracht van Jezus is ook ons ten deel gevallen. Wij mogen vanuit deze zekerheid leven. In Hem zijn wij meer dan overwinnaar, omdat Hij over de dood heeft getriomfeerd en is opgestaan. Hij heeft de vijand openlijk ten toon gesteld en over hem gezegevierd.
Door Hem mogen wij opstaan en gaan in de kracht van Zijn Geest om het geweldige nieuws door te geven.

Geen opmerkingen: