donderdag 7 mei 2020

Liefdevol en genadig is de Heer.





"Liefdevol en ​genadig​ is de HEER, Hij blijft geduldig en groot is zijn trouw." - Psalm 103:8
Dit is het beeld wat koning David van God schetst, zoals hij Hem heeft leren kennen. Door Zijn liefde rekent God af met het onrecht dat in ons leven een vernietigend werk doet. Hij weet dat een mens regelmatig de verkeerde kant uitgaat en toch kiest Hij ervoor om het ons niet aan te rekenen.
Hij straft ons niet naar onze ​zonden, hij vergeldt ons niet naar onze schuld. - Psalm 103:10 vertelt meer over de manier waarop God met de kroon van Zijn schepping om wil gaan. Jezus sprak hierover : "God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden." - Johannes 3:17
"Zo liefdevol als een vader is voor zijn ​kinderen, zo liefdevol is de HEER voor wie hem vrezen." - Psalm 103:13 Spreekt over wederzijdse liefde en respect. Dat respect en die liefde heeft God voor Zijn schepping tot uiting gebracht, zoals Jezus het verwoord in Johannes 3:16 - "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft."
Gebed : Mogelijk dat je tijd nodig hebt om God te zoeken en tot Hem te bidden. Denk dan aan de bemoedigingen en woorden van David en Jezus.

Geen opmerkingen: