donderdag 7 mei 2020

Daniel en de maatregelen



In de tijd van Daniel kwam er een wet van Perzen en Meden om een tijd lang niet in vrijheid te bidden tot God. Daniel ging naar huis en bad zoals hij gewoon was tot God. Wel de ramen open, want hij maakte er geen geheim van wie hij diende. Dat was alom bekend. Dat bleek niet zonder gevolgen.
In deze tijd worden we gevraagd om niet te gaan naar de kerk, maar thuis te blijven. Wij hebben het voorrecht om elkaar online te onmoeten. Het zou geweldig zijn om eerst God te ontmoeten in onze binnenkamer en daar net al Daniel te bidden.
Voor Daniel was dit niet zonder gevaar. Hij werd gegooid in de leeuwenkuil, maar God gaf de uitredding. Laten we, zoals 1Timotheus 2:1-6 bidden. Vers 5 en 6 : "Er is maar één God, en er maar één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, Die Zichzelf gegeven heeft als losgeld voor allen....."
Paulus zegt in 2 Korintiers 5;14 en 15: 'De liefde van Christus drijft ons, omdat we tot inzicht zijn gekomen, dat één mens voor allen gestorven is... opdat we niet langer voor onszelf zouden leven." Daardoor kan er een verandering komen in elk mens, wanneer we deze liefde in daden omzetten en God zoeken.

Geen opmerkingen: