donderdag 7 mei 2020

Kom als je honger en dorst hebt!




"Waarom weegt u ​geld​ af voor wat geen brood is, en uw arbeid voor wat niet verzadigen kan?" - Jesaja 55:2a
In deze tijd komen vele mensen tot bezinning. Wat eerst erg belangrijk is, valt nu in het niet bij waar we met z'n allen door heen gaan. Onze agenda's waren gevuld met een hoop drukte om dagelijks mee bezig te zijn. Nu lijkt deze drukte een eind van ons af te staan en worden we met elkaar stil gezet.
Spullen, bezit, banen, geld kan ons innerlijk niet tot rust brengen. Het is makkelijk als je het hebt, maar als mens heb je andere zaken nodig om gemoedsrust te hebben, zekerheid en zicht op een hoopvolle toekomst. De mens wikt en de Heer beschikt ;zegt Spreuken 16:9 We hebben blijkbaar met al onze kennis en inspanning niet alles in de hand.
Daarom dat Jesaja 55:2b verder gaat met Gods spreken en Hij zegt : "Luister aandachtig naar Mij, eet het goede,
en laat uw ziel vreugde scheppen in de overvloed."
Overvloed zit niet in wat ik heb en doe. Ook niet in wat anderen over mij zeggen. Het zit 'm in de Liefde van God, die we mogen ervaren in ons leven. Weten dat je geliefd bent en God niet tegen jou is.
Het gesprek van Jezus in Johannes 4 is van dezelfde strekking. Wat je eet en drinkt, maakt dat je straks weer honger hebt. Maar wie Jezus is in ons leven zal het grote verschil maken. Ken je Hem van ver en heeft Hij jou (nog) niets te zeggen. Of ken je Hem vanuit Zijn ontmoeting met jou.

Die ontmoeting is voor ieder mens en voor elke dag. Door Hem te vragen, zal Hij jou antwoorden. Door te lezen in Zijn Woord, de Bijbel, zie je dat God alles heeft gedaan om die ontmoeting mogelijk te maken, zodat jij Zijn liefde kan en mag ervaren.


Geen opmerkingen: